Projects

Singapore Power Headquarters

Powered by design

Located along the Pan Island Expressway, the new headquarters building of Singapore Power (SP) houses the various operational units of the SP Group. This project involves addition and alteration to an existing industrial building, and the construction of new blocks to meet the programme requirements.

The prominence of a site that is sandwiched between an expressway way and a local industrial access road, and placement of the existing building, calls for a sensitive response to the site context.

Details
Singapore
2 Kallang Sector, Singapore 349277
Category Office
Year 2017
Size 34,500sqm
The design of Singapore Power headquarters incorporates sustainable strategies and landscaped communal spaces to create an energy-efficient and conducive workspace that encourages collaboration.

Nature and daylight are introduced into the internal work zones through the use of skylights and landscaped roof terraces that cut into the deep floor plates. Where possible, multi-volume key architectural nodes were strategically placed to encourage interaction and collaborative effort between workers working in different floors.

A lushly landscaped roof, with recreational facilities and neatly arrayed PV panel installation, caps the design to provide a much needed green lung for a quick mealtime getaway within the industrial estate surroundings. The eight-storey development is designed to Green Mark Platinum standards.

Specialist Services

Integrated services provided for this project.

Similar Projects