Projects

SingPost Centre

Designed for the Digital Age

SingPost Centre is a new extension to the existing Singapore Post Centre that consists of the General Post Office, located next to Paya Lebar MRT station.

The 25,000sqm retail wing was designed to embrace new technologies in online and offline commerce, and bring a fresh retail experience to the development that includes the revamped General Post Office and the Singapore Philatelic Museum. 

The SingPost Centre retail extension adopts fundamentally modernist ideals in its glass-and-steel architecture to harmonise with the original Singapore Post building which was designed in the architectural style of structural expressionism.

Details
Singapore
10 Eunos Road 8, Singapore 408600
Category Retail
Year 2017
Size 137,100sqm
 
With an architecture that appeals to the utilitarian, fuss-free lifestyle of the digital age, the centre distinguishes itself with a progressive retail model that responds to tech-driven consumer behaviour.

On arrival, visitors are greeted by the industrial aesthetic adopted at the covered walkway and vehicle drop-off. Metal was chosen for the ceiling panels for its reflective materiality to complement the industrial look. The row of exposed steel H-columns with the down-hang glass wall unifies the external walkways and is a key element in the composition of the elevations.

The cantilevered roof garden above the main entrance allows unobstructed views from the external plaza into the atrium space. The four-storey-high atrium is roofed by a generous skylight that visually connects to the existing office tower above. The interior design celebrates simplicity in its use of materials while embracing the clean lines, abundant light, steel structure and cavernous space that define the industrial aesthetic.

The roof becomes the new ground for play, hosting diverse programmes including two restaurant pavilions, a children’s playground, eight cinemas and servicing areas.

Specialist Services

Integrated services provided for this project.

Similar Projects