Projects

The Clift

High living

The Clift, a stately 43-storey tower, defines a whole new identity to urban living. Consistent with URA’s vision to inject more living population into the city centre, the development is situated on McCallum Street, in the heart of the Central Business District. 

The tower is oriented in a north-south direction to maximise the view of the neighbouring landmarks and to minimise solar heat gain. The units provide a functional yet, compact layout to suit varying lifestyles. Non-structural partition walls are set for easy removal, providing an alternative for redefining internal spaces.

Details
Singapore
21 McCallum St, Singapore 069047
Category Residential
Year 2011
Size 20,400sqm
The design is an elegant statement on high-density urban lifestyle, intended to drive revitalisation and a new synergy in urban living in the downtown area.
Generous communal living spaces are provided on the landscaped terraces on the 10th and 31st storeys.
The tower offers excellent view of the city from the communal areas on the 31st storey.
The bold parchment pattern and curtain wall façade treatment differentiate The Clift from the neighbouring office towers.

Generous ‘communal living rooms’ are provided on the landscaped terraces on the 10th and 31st storeys. On the 10th storey recreation deck, there is a fully equipped gymnasium and spa amenities. This modern playground is carried through to the entertainment and clubhouse areas on the 31st storey.


In collaboration with Super Potato, Japan.

Photos courtesy of Far East Organization.

Specialist Services

Integrated services provided for this project.

AWARDS

2012 FIABCI Singapore Property Awards (Winner)
The Clift

Similar Projects